Руските военни и правоприлагащи органи предприеха решаващи мерки, за да защитят

...
Руските военни и правоприлагащи органи предприеха решаващи мерки, за да защитят
Коментари Харесай

Путин похвали военните за спасяването на Русия от гражданска война

Руските военни и правоприлагащи органи започнаха решаващи ограничения, за да защитят сигурността на хората по време на опит за въоръжено въстание и ефективно избавиха страната от революция. Това съобщи съветският президент Владимир Путин пред бойци и други чиновници на правоприлагащите органи, които изиграха основна роля в последните събития, оповестява ТАСС.

" Вие защитихте конституционния ред, живота, сигурността и свободата на нашите жители. Спасихте родината ни от разтърсвания и на процедура спряхте революция. В трагична обстановка вие действахте ясно и поредно, доказахте своята преданост към народа на Русия и към военната клетва и проявихте отговорност за ориста на Родината и нейното бъдеще ", посочи той.

На историческия Съборен площад на Московския Кремъл са се събрали военнослужещи от въоръжените сили на Русия, Росгвардия, Федералната работа за сигурност, Министерство на вътрешните работи, Федералната работа за защита, бойци и офицери, " същински бранители на Отечеството, които в сложен за страната миг дружно със своите съратници застанаха на пътя на безпорядъка, който неизбежно щеше да докара до безпорядък ", посочи съветският водач.

Путин обърна внимание на обстоятелството, че тези подразделения на Министерството на защитата, съветската национална армия (Росгвардия) и чиновници на Министерство на вътрешните работи и специфичните служби " обезпечават надеждната работа на най-важните центрове за ръководство, стратегически обекти, като отбранителни уреди, сигурността на граничните региони, силата на тила на въоръжените сили и на всички бойни елементи, които не престават да се борят героичен на фронта ".

" Не се наложи да предислоцираме бойни елементи от зоната на специфичните интервенции ", акцентира той.

Наемниците от съветската ЧВК " Вагнер ", предвождани от водача си Евгений Пригожин, настъпиха към Москва, с цел да премахнат  " корумпираното и некадърно военно управление на Русия ". Не след дълго обаче внезапно те се върнаха обратно към следена от Русия територия в Източна Украйна след съглашение с Кремъл, сключено в събота с посредничеството на беларуския водач Александър Лукашенко.

Беше контрактувано даването на имунитет на бунтовниците в подмяна на връщането им в лагерите, а водачът на наемниците се съгласи да отиде в заточение в прилежащ Беларус.

Въпреки че Федералната работа за сигурност на Русия образува наказателно дело за апел за въоръжен протест по отношение на " Вагнер ", по-рано през днешния ден беше обявено, че то е прекъснато.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР